Loch Beag, Bràcadal, An t-Eilean Sgitheanach
An Sruthan
Sruthan
baile
Loch Beag, Bracadale, Isle of Skye

Loch Beag; Loch Harport; loch; Bràcadal; Sruthan; baile

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Loch Beag a' falbh far Loch Harport air taobh an iar an Eilein Sgitheanaich. Chaidh an dealbh a thogail on rathad chumhang, am B885, a tha a' dol tarsainn an eilein bho Phort Righ gu Bràcadal agus an Sruthan. Tha taighean gach àite air an làimh dheis agus, a rèir an dealbhadair, Donnchadh mac a' Phearsain, a bha a' sgrìobhadh sna 1940an, "there are several shops by the wayside, the contents of which appear to be remarkably varied." Than a togalaichean air an làimh chlì ann am baile beag Coill' Ora ore, ris an t-seann rathad gu deas gu Geasto agus an Droighneach. Tha an rathad A863 a tha a' leantainn a' chladaich na àite a-nis <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>