Aiseag chàraichean aig Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
cidhe
Caol Loch Aillse
Car ferry at Kyle of Lochalsh

aiseag; càr; còmhdhail; muir; cidhe; Caol Loch Aillse

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Caol Loch Aillse air a bhith na àite-ceangail ri Caol Àcain san Eilean Sgitheanach airson iomadh linn. Ach chaidh iarraidh air carbadan, a bharrachd air daoine is bathar a-mhàin, am meud, le leasachadh a' tighinn air rathaidean is dràibhearan a' fàs nas dàine. Chaidh an dealbh seo a thogail mu 1931, is tha bàta le clàr-tionndaidh is aomaidhean ann. Bha seo gu math adhartach seach an dà bhòrd air bàta-ràimh a bh'air a chleachdadh roimhe seo. Cha toir an aiseag seo leatha ach aon chàr ge-tà. Chaidh aiseagan nas fheàrr is nas motha a chur air an t-slighe seo, ach bha iomadh bliadhna ann mus robh tè ann a bheireadh leatha barrachd air dà chàr, is bhiodh ciudhachan mòra ann an Caol Loch Aillse. Chithear cidhe an rèile, le bàta-smùide ceangailte ris, ris a' chùl <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>