Càrn-cuimhne MhicMhuirich
Caol Loch Aillse
cuimhneachan
MacMhuirich
Murchison Monument

càrn; cuimhneachan; MacMhuirich

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an càrnseo de chlach-ghràin ghlais, a tha a' coimhead thar Loch Aillse, a thogail mar chuimhneachan air a' Chòirneal Dòmhnall MacMhuirich le iar-ogha mac-bràthar dha, Ruairidh MacMhuirich, mu 1863, mar aithne air fhìor dhìlseachd. Bha Dòmhnall a' cur a bheatha ann an cunnart a' cruinneachadh màl san sgìre às leth fastaiche Seumasach a bha na fhògarrach, an còigeamh Iarla Shìophoirt, a bh'ann an Tùr Lunnainn. Chaidh maitheanas a thoirt dha mu dheireadh, is thug Rìgh Seòras I fearann dha. Bhuail dealanach an càrn-cuimhne ann an 1927, ach rinn neach eile de shliochd Shir Choinnich MacMhuirich, ath-thogail air. Tha soighne on A87 eadar Baile Mac ara is Caol Loch Aillse chun a' chùrn, a th'air ath-thogail san dealbh seo <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>