Còig Pheathraichean Chinn Tàile à Leitir Fheàrna
Feàrn na Leitir
Leitir Fheàrna
baile beag
The Five Sisters of Kintail from Letterfearn

beanntan; Còig Pheathraichean; Ceann Tàile; loch; Dubhthaich; Leitir Fheàrna; baile beag

Duncan Macpherson (photographs)

'S e na Còig Peathraichean a chanar ris an t-sreath stùcan seo a chithear thar Loch Dubhthaich aig Leitir Fheàrna. Tha uirsgeul ag innse gun do thuit dà Phrionnsa Eireannach, a thàinig air tìr ann an stoirm, ann an gaol le dithis de na seachdnar nigheanan aig Rìgh Chinn Tàile. An dèidh dhaibh gealladh gun cuireadh iad an còignear bhràithrean a-null airson nan nigheanan a bha air fhàgail, phòs na prionnsaichean an dithis bana-phrionnsa a b' òige agus thill iad a dh'Èirinn. Dh'fhuirich an còignear nigheanan gun chàil air a shon, agus mu dheireadh dh'fhaighnich iad de Dhraoidh Liath Choire Dhunaid faire a chumail seachad air am beatha fhèin, 's mar sin dh'atharraich e iad gu bhith nam beanntan. Tha na beanntan ag èirigh os cionn Ghleann Seile aig ceann Loch Dubhthaich. Bhon làimh chlì, 's iad: Sgùrr Moraich (876m), Sgùrr nan Saighead (929m), Sgùrr Fhuaran (1068m), Sgùrr na Carnach (1002m) agus Sgùrr na Ciste Duibhe (1027m). 'S e Sgùrr an t-Searraich (576m) a' bheinn bheag a tha nas fhaisge air an loch <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>