Caisteal A' Mhaoil, Caol Àcain
Caol Àcain
Caol Àcain
eilean
Caisteal Maol, Kyleakin

caisteal; tobhta; Caisteal A' Mhaoil; Caol Àcain; eilean

Duncan Macpherson (photographs)

Tha tobhta Caisteal A' Mhaoil air creagan os cionn Loch Aillse, a' coimhead thar Caol Àcain is an aiseag gu tìr-mòr. 'S dòcha gun deach a thogail mar dhachaigh do chlann MhicFhionghain sa 15mh linn, ach tha beul-aithris ag ràdh gur e Bana-phrionnsa Lochlannach, a bha pòsta aig ceann-feadhna chlann MhicFhionghain, a thog e san 10mh linn. Tha coltas gun do thog i cìs o shoithichean a chaidh seachad le slabhraidh a cheangal tarsainn air a' chaolas. Chithear an taigh-solais air an Eilean Bhàn ris a' chùl air taobh clì a' chaisteil, le ceann a' chidhe fodha <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>