Caisteal Eilean Donnain
An Dòrnaidh
Eilean Donain
loch
Eilean Donan castle

caisteal; Eilean Donain; loch

Duncan Macpherson (photographs)

Tha an sealladh seo de Chaisteal Eilean Donain on cheann-tìre coillteach san Dòrnaidh. 'S dòcha gu robh daoine a' fuireach air an eilean bheag air a bheil an caisteal on 3mh linn, ach chaidh a' chiad chaisteal a thogail san 13mh linn. 'S ann aig teaghlach MhicRath a bha e airson ceithir cheud bliadhna, ach mhill saighdearan muireil an riaghaltais e ann an 1719 nuair a bha saighdearan Spàinnteach is Seumasach ann. Chaidh an caisteal a th'ann an-diugh ath-thogail on tobhta le Fearchair MacRath airson Fo-cheannard MacRae-Gilstrap, is chaidh a chrìochnachadh ann an 1932. 'S cinnteach gur e seo fear de na caistealan Albannach as trice a th' ann an dealbhan <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>