Drochaid Lusa, An t-Eilean Sgitheanach
Aiseag Maol Ruibhe
rathad
eilean
Lusa Bridge, Isle of Skye

Lusa; drochaid; leanabh; Niall Mac a' Phearsain; abhainn; rathad; eilean

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Drochaid Lusa mu 6 mìle tuath air Caol Àcain san Eilean Sgitheanach, far a bheil an A850 eadar Caol Àcain is Port Rìgh agus an rathad singilte gu Caol Reatha a' coinneachadh. 'S dòcha gur e Niall, mac an dealbhadair, am balach ri aghaidh na deilbh, oir bha e a' dol còmhla ri athair mun sgìre timcheall air Caol Loch Aillse o bha e òg. Anns an leabhar aige, 'Where I Belong', tha Donnchadh Mac a' Phearsain ag ràdh "we often cycled to Lusa and thence along the winding road to Allt Mor to the head of Glen Arroch where, at a height of over 900ft above sea level, a wonderful panorama opens up." Tha raon-adhair Aiseag Maol Ruibhe a-nis eadar an drochaid is an cladach, le eilean Phabaigh aig astar air an taobh chlì is Na h-Eileanan Cròbhlainn air an taobh dheas <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>