Turas Rìoghail a Phort Rìgh
Port Rìgh
iacht Britannia
Dùn Bheagan
Royal visit to Portree

Port Rìgh; turas rìoghail; a' bhànrigh; iacht Britannia; Dùn Bheagan

Duncan Macpherson (photographs)

Thadhail a' Bhànrigh, Diùca Dhùn Eidinn agus a' Bhana-Phrionnsa Mairead air an Eilean Sgiathanach agus Loch Aillse air a' 14mh Lunastal 1956, an deidh dhaibh tighinn dhan sgìre air bòrd an iacht 'Britannia'. Thòisich an turas ann an Caol Acainn; chaidh iad a Phort Rìgh ann an càr agus gu Dùn Bheagan far na ghabh iad biadh meadhan-là còmhla ris a' Bhaintighearna Flòraidh Nicleòid, mus do thill iad air ais bhon chidhe dhan iachta Rìoghail. Chaidh an dealbh seo a thogail ann an Ceàrnag Shomhairle far na choinnich iad ri daoine cliùiteach a ' bhaile <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>