Aiseag Caol Reatha gu Gleann Eilg
Caol Reatha
cidhe
Kylerhea to Glenelg Ferry

INBHIR NIS: Slèite

aiseag; bàta motair; Niall Mac a' Phearsain; Caol Reatha; Gleann Eilg; cidhe

Duncan Macpherson (photographs)

'S e Caol Reatha fear de na slighean aiseig as sine on Eilean Sgitheanach, agus b' e a' phrìomh shlighe a bha dròbhairean a' cleachdadh gus an crodh a thoirt gu margaidh air tìr-mòr. Bha an crodh air an ceangal ri chèile is air an treòrachadh thar a' chaolais le bàta-ràimh nuair a bha an làn ìseal. Tha Niall Mac a' Phearsain, mac an dealbhadair, ann am fèileadh ag amharc air luchd-siubhail air bàta Ghleann Eilg, a bha a' toirt seirbheis ràitheil gu Caol Loch Aillse. Bha an turas a' toirt mu uair is cairteal.<br /> <br /> Thogadh an togalach air a' chladach thall, air an robh Taigh-òsta na h-Aiseig uaireigin, mu 1800 is chaidh a thogail san àite far an robh an taogh-òsta anns na dh'fhuirich Mac Iain is Boswell air 1 Sultain 1773 - thuirt MacIain nach gabhadh am biadh ithe! 'S e taigh prìobhaideach a th'ann an-diugh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>