Talla Phoblach Chaol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
baile
Loidse nan Saor-chlachairean
Kyle Public Hall

talla poblach; Caol Loch Aillse; baile; Loidse nan Saor-chlachairean

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh clach-stèidh Talla Phoblach a' Chaoil a leagail air 3 Sultain 1931 le Sir Daniel is Baintighearna Hamilton. Chaidh an talla fhosgladh gu h-oifigeil air 8 Giblean 1832. Bha na Saor-clachairean a' cleachdadh a' phàirt den togalach air an taobh chlì. An dèidh dhan talla a bhith deiseil, rinn Sir Harry Lauder, a bhiodh a' tighinn dhan sgìre tric, cuirm-chiùil a chum airgead a chruinneachadh gus na fiachan a phàigheadh. Tha coltach gun do sheinn e fad uair a thìde! Chithear na cùirtean-cneutaig air cùl an talla, is tha Caol Loch Aillse is Caol Àcain, san Eilean Sgitheanach, ri cùl na deilbh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>