Loids Arnasdal
Arnasdal
Camas Bàn
Arnisdale Lodge

Loids Arnasdal

Arnasdal; taigh; Loch Shuirn; Commander Kitson; Camas Bàn

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Loids Arnasdal, a chaidh a thogail ann an 1898 leis na h-ailteirean Ros agus MacBheatha air cladaichean a' Chamais Bhàin, suidhichte ann am baile beag Arnasdal a' coimhead thairis air Loch Shuirn gu beanntan Chnòideirt. 'S iongantach mura h- ann le Comanndair Kitson a bha an loids nuair a thadhail Donnchadh Mac a' Phearsain. Nuair a thàinig an Diùc agus Ban-diùc Iorc don sgìre ann an 1933, chaidh iad air bòrd a' gheat aig a' Chomanndair, an Golden Hind a bha aig acair far Caol Loch Aillse. Tha am baile beag cha mhòr aig deireadh rathad cumhang, lùbach a tha a' dol à Gleann Eilg seachad air Sanndaig, a bha na dachaigh do Ghavin Maxwell aig aon àm agus an uair sin a bhios a' tighinn gu crìoch aig A' Chorran, mòran mhìltean air falbh bhon a' bhaile fhuadaichte Ceann Loch Shuirn aig ceann Loch Shuirn. Bidh mòran a' fàgail à Arnasdal air tursan-bàta a Ceann Loch Shuirn no a' dol a Cnòideart far a bheil seallaidhean eireachdail den Eilean Sgitheanach, An Cuiltheann, Ruma agus Eige à mullach Ladhar Bheinn aig 1020m a dh'àirde <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>