Loch Iain Òig, Coille Mhòr
Baile Mac Ara
dealan-uisge
Baile Mac Ara
Loch Iain Oig, Coilliemore

Loch Iain Òig; Loch Feallasgaig; dealan-uisge; Baile Mac Ara

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Loch Iain Òig fasig air Coille Mhòr air an t-seann rathad bho Bhaile Mac Ara gu Earbarsaig, a cheangail ri rathad a' Phluic/Chaol Loch Aillse. Anns na 1930an bha moladh ann an t-uisge bho Loch Iain Òig, agus Loch Feallasgaig a bha faisg air làimh, a chleachdadh airson sgeama dealan-uisge. Tha aithisg ag innse nach robh aibhnichean a' ruith a-staigh do na lochan, a bha faisg air na mullaich, agus fiù 's ann an gnàth-shìde fhliuch a' chosta shiar, cha robh cinnt sam bith gum biodh uisge gu leòr rè mìosan a' gheamhraidh; mar sin chaidh am plana sin fhàgail. Nuair a thogadh rathad a' chladaich bho Bhaile Mac Ara dhan Chaol anns na 1970an chaidh an rathad seo a bha uaireigin trang gu bhith na rathad dara-ìre air a chleachdadh bu mhotha le muinntir nan taighean a bha faisg air <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>