A' Slaodadh Carabad Gunna tron Chaol
Caol Loch Aillse
baile
balaich
Pulling a Gun Carriage through Kyle

gunna; banca; baile; balaich

Duncan Macpherson (photographs)

Tha buidheann de bhalaich bheaga is coltas iongantach spaideil orra le an coilearan geala, a' tarraing carbad gunna air Rathad an Stèisein, air beulaibh bùth-chungaidhean Dhonnchaidh Mhic a' Phearsain ann an Caol Loch Aillse. Is dòcha gur e seo an gunna Gearmailteach a chaidh a ghlacadh air an tug e iomradh san leabhar aige "Gateway to Skye". Thuirt e gu robh e "rudeigin beag" agus mar sin gu robh feum air stèidh fiodha dha. Chaidh an gunna a thoirt do Chomhairle a' Chaoil le Long-chogaidh aig an nèibhidh nuair a bha e anns a' Chaol. Chaidh a chur air beulaibh a' Bhanca Commercial a tha ri fhaicinn air an làimh dheis ri cùl na deilbhe. Is e seo an togalach as drùidhtiche agus as coltaiche ri caisteal anns a' Chaol. Chaidh a chur air balconaidh air Taigh Òsta a' Chaoil aig a' cheann thall <br /><br /> <br /><br /> <br /><br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /><br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /><br /> <br /><br /> <br /><br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /><br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>