Tursachan Chalanis, Eilean Leòdhas
Calanais
Lewisian gneiss
Standing Stones of Callanish, Isle of Lewis

ROS: Ùig

Calanais; tursachan; Eilean Leodhais; Lewisian gneiss

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh Donnchadh Mac a' Phearsain agus a bhean, turas a Leòdhas à Caol Loch Aillse air a' bhàta T.S.V Loch Seaforth. Tha e a' toirt cunntas air an turas aca anns an leabhar aige 'Lure of the West' far am bi e a' bruidhinn mu Thursachan Challernish - seann ainm a bhios uaireannan air a chleachdadh. 'S ann bho Linn an Iarainn a tha na diofar làraich timcheall air cladaichean Loch Rodhag air taobh an iar Eilean Leodhais far a bheil Tursachan Chalanais agus 's iad an fheadhainn as fheàrr dhiubh. Tha cearcall de 13 chlachan nan seasamh timcheall air clach mhòr àrd a tha 4.75 meatair a dh'àirde le loidhne shingilte de chlachan chun an iar, an ear agus deas le loidhne dhùbailte gu tuath. 'S ann à Lewisian gneiss a tha na clachan agus bha iad gu ìre air am falach anns a' mhòine suas gu 1857 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>