Caisteal Urchadain
Druim na Drochaid
Alba Eachdraidheil
Urquhart Castle

Caisteal Urchadain

caisteal; Loch Nis; tobhtaichean; Alba Eachdraidheil

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Caisteal Urchardain air rudha deas air Bàgh Ghleann Urchardain faisg air Druim na Drochaid. Tha sealladh farsaing aige suas is sìos Loch Nis. Chan eil mòran air fhàgail dhen daingneachd bho Linn na Cloiche a bha air an làraich. Mus tàinig an 12mh linn bha dùn Normanach na àite. Bhuineadh an caisteal do dh'iomadh duine tro na linntean air sgàth 's far a bheil e sa Ghleann Mhòr. San <br /> t-17mh linn bha na cùmhnantaich agus na Seumasaich le chèile a' còmhstri mun chaisteal gus an deach cuid dheth, air a' cheann thall, a churn a spealgan dhan iarmailt ann an 1691 le feachdan an riaghaltais agus chaidh e bho fheum an dèidh sin gu math luath <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>