A' fosgladh na carragh cuimhne, Caisteal Eilean Donnain
An Dòrnaidh
a' Chiad Cogadh
an Cogadh Mòr
Unveiling the war memorial, Eilean Donan Castle

Eilean Donain; carragh cuimhne; MacRath; Flànras; cladh Wimereux; a' Chiad Cogadh; an Cogadh Mòr

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an dealbh seo, le sluagh mòr dhaoine, a thogail nuair a chaidh an carragh cuimhne aig Caisteal Eilean Dhonain fhosgladh san Iuchar 1932. Tha e a' cuimhneachadh nan 423 neach de Chlann MhicRath a bhàsaich sa Chiad Chogadh. Nam measg, tha Fo-cheannard Còirneal Iain MacRath à Canada, a sgrìobh an dàn 'In Flanders Fields'. 'S e leth-bhreac den chathair a th' ann an cladh Wimereux ann am Flànras mar chuimhneachan air a th' anns a' charragh seo. 'S e Fo-cheannard Còirneal Gilstrap-MacRae a dh'fhosgail carragh cuimhne MhicRath aig Caisteal Eilean Donain <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>