Caisteal Eilean Donnain ga ath-thogail
An Dòrnaidh
tobhta
ath-thogail
Eilean Donan Castle under reconstruction

Caisteal Eilean Donain; caisteil; tobhta; ath-thogail

Duncan Macpherson (photographs)

Bha dùn o Linn an Iarainn air an làraich seo agus anns an t-seachdamh linn, thogadh Cill an Naoimh Donain. Chaidh caisteal Eilean Donain a thogail anns an 13mh linn. Bha e aig Clann MhicRath airson 400 bliadhna, ach sgrios Nèibhidh Bhreatainn e ann an 1719, nuair a bha mu 50 saighdearan Spàinnteach is Seumasach ann. Chaidh an caisteal a th'ann an-diugh ath-thogail bhon tobhta le Fo-cheannard Còirneal MacRath-Gilstrap, is chaidh a chrìochnachadh ann an 1932. Is e fear de na h-aonadan turasachd as motha anns an sgìre a th' ann san latha an-diugh. Faic cuideachd HCD8090 - sealladh den chaisteil nuair a thathar ga ath-thogail <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>