Loch Fada agus rathad gu Cill Fhaolain
Loch Long
Melville Wills
gheat
Loch Long, and road to Killilan

Loch Fada; Cill Fhaolain; Melville Wills; gheat

Duncan Macpherson (photographs)

Chithear Loch Fada anns an dealbh an seo, a' coimhead don taobh an ear thuath a dh'ionnsaigh Beinn Chill Fhaolain (753m). Tha rathad cumhang a' leantainn taobh Loch Fada à Aird Eilbh seachad air Conchra, gu Saileachaidh agus oighreachd Chill Fhaolain aig ceann an loch. Tha farsaingeach bheanntan agus coilltean fèidh air an còmhdachadh leis an oighreachd agus gheibhear gu Easan Glomach troimhe. B' ann le Mgr Melville Wills, aig an robh gheat aig acair anns an loch, a bha an oighreachd aig àm Donnchadh Mac a' Phearsain. Chaidh an taigh a bh' ann bho thùs agus a bha aig bonn Beinn Chill Fhaolain a leagail anns na 1990an <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>