Eaglais Naomh Mairead, Cnoc an t-Sabhail
Broughty Ferry
Naomh Mairead
Cnoc an t-Sabhail
St Margaret's Church, Barnhill

eaglais; Naomh Mairead; Cnoc an t-Sabhail

Duncan Macpherson (photographs)

Bhitheadh coithional Cnoc an t-Sabhail ag adhradh ann an togalach tiona ris an canar Tin Kirk, suas gu 1895. Tha an togalach seo fhathast air a chleachdadh mar talla don eaglais. Thòisich a' chiad phàirt den togalach ceart a bhith air a thogail am bliadhna sin ann am barraid Inbhir Mairc, Broughty Ferry le poirdse boghlanach aig am prìomh dhoras a tha ri faicinn anns an dealbh. Tha ceann ceumnachaidh na poirdse air mullach airse Gothic le beàrn anns a bheil iomhaigh an naomh-taic a tha air a snaidheadh. Chaidh Eaglais Naomh Mairead ainmeachadh mar eaglais pharraiste anns a' Mhàrt 1907 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>