Buth ann an Athfort
Athfort
bùth-leighis
Shop at Alford

Buth ann an Athfort

bùth; baile; daoine; baidhseagal; bùth-leighis

Duncan Macpherson (photographs)

Feumaidh gur e bùth thrang a bha seo a chionn 's gun robh i a' reic stuth-sgrìobhaidh agus pàipearan naidheachd a bharrachd air i a bhith na buth-leighis a tha ri faicinn bhon plocan agus poit-phronnaidh air a' bhalla. Bhitheadh Mac a' Phearsain, an neach-togail dhealbhan, tric a' tadhal air a phiuthair a bha a' fuireach ann an Athfort agus 's cinnteach gur e caraidean-obrach Dhonnachaidh Mhic a' Phearsain aig a' bhùth-leighis far an robh e a' treannadh ann an Obar Dheathain, a tha anns a' bhuidheann bheag aig an doras. 'S e Bessie an t-ainm a th' air an nighean leis a' bhaidhseagal. Chan eil fios a bharrachd ma deidhinn. 'S e Seumas Sleigh a tha air a làmh chlì, a bha ag obair còmhla ri Mac a' Phearsain aig a' bhuth-leighis air Rathad Mòr an Iar, Obar Dheathain a bha aig D.A Mortimer. Bha Niall Mac a' Phearsain a bha na bhràthair aig Donnachadh, ag obair anns a' bhùth-leighis a bha cuideachd aig D.A Mortimer, air Sràid an Aonaidh ach tha e nas buailteach gur e Seumas Moireasdain a tha an duine eile anns an dealbh a bha ag obair anns a' bhùth-leighis air Rathad Mòr an Iar <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>