Eaglais Easbaigeach an Naoimh Anna, Srath Pheofhair
Srath Pheofhair
baile
St Anne's Episcopalian Church, Strathpeffer

ROS: Fothraitidh

eagalis; Easbaigeach; spatha; baile

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh Eaglais Easbaigeach an Naoimh Anna a thogail faisg air deireadh an 19mh linn airson gum biodh seirbheisean air an robh iad eòlach ann do luchd-turais o Dheas nuair a bhiodh iad a' tadhal air an Spatha ainmeil ann an Srath Pheofhair. Bha i na co-eaglais do dh'Eaglais an Naoimh Sheumais ann an Inbhir Pheofharain agus tha dlùth cheangal eatorra fhathast. Chaidh an eaglais a dhealbh le Iain Robasdan agus chaidh a togail air talamh a thugadh seachad le Anna, Ban-diùc Chataibh agus Ban-iarla Chrombaidh. Chaidh a' chlach bhunait a leagail air 2mh dhen Ghiblean 1891 agus chaidh an eaglais a choisrigeadh gu foirmeil ann an 1900. Bha Donnchadh Mac a' Phearsain, an dealbhadair, ag obair ann am bùth-chungaidh an spatha fad corra shamhradh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>