Sràid ann an Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
rathaidean
taighean
Street scene in Kyle of Lochalsh

clachain; rathaidean; taighean

Duncan Macpherson (photographs)

B' e baile beag le beagan thaighean, taigh-aoigheachd is aiseag a' dol dhan Eilean Sgitheanach a bh' ann an Caol Loch Aillse nuair a chaidh an rèile a thoirt ann on t-Sròim ann an 1897. Dh'fhàs am baile gu luath agus nuair a ghluais Donnchadh Mac a' Phearsain, an dealbhadair, dhan sgìre is a dh'fhosgail e bùth-chungaidhean faisg air a' chidhe ann an 1912, bha mu 80 taigh air feadh nan cnuic chreagach mun Chaol. Chaidh an rèile tro mheadhan a' bhaile chun a' chidhe, far an robh bàtaichean-smùide a' tighinn gu math tric. Chaidh an dealbh seo a thogail aig mullach na Prìomh Shràid an dèidh dha dhol thar drochaid an rèile, a' coimhead ris an tìr air rathad a' Phluic, air a ghearradh tron chreig. Tha Rathad na h-Eaglaise a' dol chun na làimh chlì <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>