Leasachadh don Chidhe, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
taigh-òsda
Improving the Jetty, Kyle of Lochalsh

cidhe; carabadan; Caol Loch Aillse; taigh-òsda

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Donnachadh Mac a' Phearsain a' toirt cunntas air na diofar leasachaidhean a chaidh a dhèanamh don chidhe ann an Caol Loch Aillse far an robh am bàt'-aiseig a' dol a-null don Eilean Sgitheanach, anns an leabhar aige 'Where I Belong'. Bha an cidhe air a chàradh gu ìre iomadh turas ach an deidh don dà aiseig a bhriseadh sios ann am meadhan àm nan luchd-turais ann an 1950 le dàil mhòr air a chur air luchd-siubhail, chaidh plannaichean a chur air chois airson leasachaidhean mòra. Bha grunnd bhliadhnaichean air a dhol seachad mus tàinig iad gu buil ach chaidh aon fear-obrach, W Fionnlagh fhastadh mu dheireadh agus tro aon gheamhradh bha na fir-obrach "spent the hours of daylight digging, blasting, dredging and rebuilding". Chaidh an rathad don chidhe ìsleachadh, chaidh an cidhe fhèin a dhèanamh na b' fharsainge agus gus nach bitheadh e cho cas. Mar thorradh, bha cidhe mòr ann anns an robh 150 troigh a dh'fhaid agus a ghabhadh bàtaichean aig làn sam bith. Tha an dealbh, aon à tri air an togail air an aon latha, a' sealltainn an obair a' dol air adhart, le Taigh-òsda Loch Aillse air a ùr-dhèanamh agus a b' àbhaist a bhith Taigh-òsda an Stèisean, anns a' chùl <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>