Drochaid thar Loch Fada
An Dòrnaidh
eaglais
rathad a-steach
Bridge over Loch Long

drochaid; baile beag; loch; eaglais; rathad a-steach

Duncan Macpherson (photographs)

Chithear eisimpleir den spòrs anns am bitheadh Donnachadh Mac a' Phearsain an sàs uaireannan anns an dealbh seo far a bheil dealbh Eaglais Naomh Dhubhthaich ann an Dòrnaidh, a thog Mac a' Phearsain air a chur fo dhealbh drochaid mhòr agus pìos air a ghearradh à pàipear-naidheachd ionadail. Bha ùidh mhòr aig Mac a' Phearsain anns an deasbad mu rathaidean a-steach a Caol Loch Aillse agus An t-Eilean Sgitheanach agus rinn e deasbad air a' ghnothach ann an caibidil anns an leabhar aige "Gateway to Skye". Bha feum aig duine sam bith a' tighinn a-steach don sgìre air bàt'-aiseig a chleachdadh aig Port an t-Sròim no aig An Dòrnaidh ge b' e dè rathad a thàinig iad. Bha e gu mòr airson rathad a bhith air a thogail tro Ghleann Chanaich a dh'Inbhir Nis ach chaidh drochaid thar Loch fada a mholadh na h-àite agus an deidh grunnd bhliadhnaichean agus le cosgaisean a' sìor èirigh, chaidh drochaid a thogail mu dheireadh agus fhosgladh ann an 1940 le cìs air a chur oirre airson bliadhna no dhà. 'S e stòiridh cumanta a th' ann.<br /> <br /> Thathas air an drochaid san dealbh aithneachadh o chionn ghoirid mar Drochaid Rìoghail Albert Rìoghachd Isambard aig Brunel aig Saltmarsh thar Abhainn Tamar anns A' Chòrn. Tha sinn taingeil dha Roy Tait airson an fhiosrachaidh seo. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>