Rudha Portchullin agus Creag mHaol, Loch Carrann
Port an t-Sròim
cumadh-tìrea
rudha
Portchullin Point and Creag Mhaol, Loch Carron

rèile; beanntan; cladach; cumadh-tìrea; rudha

Duncan Macpherson (photographs)

Tha an rèile a' leantainn a' chladaich nuair a tha e a' dol timcheall Rudha Phortchullin chun an t-Sròim air taobh thall na beinne, Creag Mhaol. Bha an rèile a' tighinn gu ceann san t-Sròm fad iomadh bliadhna. Bhiodh bàtaichean-smùide a' coinneachadh nan trèanachan à Inbhir Nis is Inbhir Pheofharain. An dèidh faighinn thairis air iomadh duilgheadas innleachdaidh air sgàth cumadh na tìre, chaidh an loidhne a leudachadh a Chaol Loch Aillse ann an 1897. Chrìon an t-Sròm mar a dh'fhàs an Caol. Tha beul Loch Carrann air an làimh chlì dhen dealbh agus tè dhe drochaidean a chaidh a dhealbh a tha a' toirt aire do ghluasad a' mhuir-làin ris an aghaidh air an làimh dheis <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>