Am Ploc agus Loch Carrann
Am Ploc; Loch Carrann
baile beag
Am Ploc
Plockton and Loch Carron

sgoil; baile beag; Am Ploc

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Bunsgoil A' Phluic ann an teis mheadhan a' bhaile bhig le sreath thaighean ri taobh a' chladaich. 'S e Alexander Rois a bha ailteir na sgoile. Chaidh an togalach a thogail ann an 1858 airson a Mhorair Alexander Mac Mhathain agus tha suaicheantas a' chlann Mhic Mhathain os cionn am prìomh dhorais. Chaidh Mairead, Màiri agus Niall Mac a' Phearsain, bean agus clann Dhonnachaidh Mac a' Phearsain, don sgoil agus bha Màiri na tidsear an sin na b' fhaide air adhart. Bha an dealbh seo anns an leabhran-cuimhneachaidh "Isles and Peaks of the West" a chaidh fhoillseachadh ann an 1923 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>