S.S. Dunara Castle
Loch Sgioport
Hiort
S.S. Dunara Castle

S.S. Dunara Castle

soithichean; Dunara Castle; loch mara; Hiort

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an S.S. Dunara Castle ainmeachadh air tobhta caisteil air cladach an iar thuath Mhuile agus thogadh i le Màrtainn Orme. Rinn i a' chiad bhòidse air 21 Iuchar 1875. Bha dà fhunail air a' bhàta-smùide de 423 tunna bho thùs ach chaidh funailean às ùr a chur oirre ann an 1899. A bharrachd air a bhith a' giùlan luchd, bheireadh an Dunara Castle leatha 44 pasainsear ann an ceabannan. Bha i a' seòladh gach seachdain eadar Glaschu agus Ìnnse Gall ann am mìosan an t-samhraidh. Ann am meadhan an t-samhraidh, bhiodh i cuideachd a' dol a Hiort. Chaidh a cleachdadh ann an 1930 nuair a chaidh Hiort fhàsachadh. B' e luchd-Gàidhlig às a' Ghàidhealtachd agus na h-Eileanan a bha sa chuid bu mhotha dhen chriutha. Bha trì ginealaich de dh'aon teaghlach ag obair oirre. Chaidh an Dunara Castle a bhriseadh ann an Glaschu ann an 1948 an dèidh 73 bliadhna de sheirbheis. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>