Crodh aig Cidhe an Rèile
Caol Loch Aillse
crodh
tanca connaidh
Cattle at the Railway Pier

cidhe an rèile; Caol Loch Aillse; crodh; tanca connaidh

Duncan Macpherson (photographs)

Ri linn leudachadh an rèile bho Phort an t-Sròim gu Caol Loch Aillse ann an 1897, dh'fhàs am baile gu luath gu bhith na phort trang air a' chosta shiar agus na àite cudromach airson giùlan stuic, gu h-àraidh bho na h-eileanan san iar. Dh'fhàg einnseanaireachd a' phìos mu dheireadh de loidhne a' Chaoil gum b' e an rèile bu dhaoire a bh' ann aig an àm, le 31 gearradh creige agus 29 drochaidean air an togail air an earrainn seo a-mhàin. Chaidh na làraich airson an stèisein sa Chaol, an gàrradh bathair, na frìth-rèilichean agus seadaichean nan einnseanan uile a spreadhadh à creag chruaidh. Chaidh an tanca-tasgaidh connaidh sa chùl-raon a thogail an toiseach gus connadh a chumail ris an SS Loch Nis a bhiodh a' tadhal sa Chaol a-mach bho 1930 air a slighe a Steòrnabhagh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>