Cidhe Armadail
Armadal
Armadale Pier

Cidhe Armadail

INBHIR NIS: Slèite

cidhe; bàta-smùide; Armadal

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh a' chiad chidhe poblach a thogail ann an Armadal ann an 1872 ach cha robh e freagarrach do bhàtaichean-smùide oir cha robh e a' ruigsinn uisge domhainn. Bha meileachan, luchd-siubhail agus luchd gan toirt air tìr ann am bàta ràimh gus an deach a' chiad chidhe seo a thogail ann an uisge domhainn ann an 1914. Cha robh dùil gum biodh e ann ach greiseag ach bha e fhathast ga chleachdadh 30 bliadhna an dèidh sin. Dìreach mar a bha a' tachairt ann am Port Righ, bha aig luchd-siubhail a bha a' dol air tìr ann an Armadal ri cìs a phàigheadh às leth an uachdarain, am Morair Dòmhnallach <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>