Caisteal Dhun Tuilm, An t-Eilean Sgitheanach
Dùn Tuilm
Dòmhnallaich
Trondairnis
Duntulm Castle, Isle of Skye

caistealan; Dùn Tuilm; tobhta; Dòmhnallaich; Trondairnis

Duncan Macpherson (photographs)

Suidhichte air rubha a' coimhead thar Sgorr Lùib ann an ceann tuath Throndairnis san Eilean Sgitheanach, bha dùn o Linn an Iarainn aig Dùn Thuilm an toiseach. Bha e eadar Clann 'ic Leòid is na Dòmhnallaich thar nam bliadhnaichean, is mu dheireadh bha e na dhaingneachd aig na Dòmhnallaich bho 1539. Bha e ann am fìor àite airson dìon agus cha mhòr nach robh e do-dhèanta ionnsaigh a thoirt air, le bearraidhean mara air trì taobhan. Anns na 1730an, chaidh clachan a thoirt on chaisteal airson taigh ùr nan Dòmhnallach aig Mogastad, is bha e ann an droch staid chunnartach, is chan eil fada o chaidh a dhèanamh sàbhailte <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>