Àirigh eileanach
Tarsgabhaig
An Island Shieling

Àirigh eileanach

INBHIR NIS: Slèite

tughadh; bothan; cladach; loch

Duncan Macpherson (photographs)

Tha am bothan-tughaidh beag seo air cladach Loch Eireasort air taobh siar Shlèite san Eilean Sgitheanach, a' coimhead a-null gu Srath na h-Àirde. Chleachd Donnchadh Mac a' Phearsain, lèigheadair agus dealbhadair camara a' Chaoil, an dealbh seo na leabhar 'Lure of the West' anns a' chaibideil "Highland Depopulation, being a contribution to the proceedings of Kyle Literary Society, on 25th November 1931". Tha Mac a' Phearsain ag ràdh mu na h-àirighean, "merely huts of stones and turf, with recesses along the walls for sleeping; yet shieling life was healthy, for it was spent mainly in the open". Ach 's dòcha gu robh adhbhar eile airson a' bhothain anns an dealbh, oir mar as trice bhiodh àirighean air feurach àrd seach air a' chladach <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>