Iòsaph MacCoinnich is an nighean aige, Seònaid
Gleann Chuidheil, faisg air Pennan
maighstirean-sgoile
dealbhadairean
Joseph MacKenzie and daughter Jessie

maighstirean-sgoile; dealbhadairean

Duncan Macpherson (photographs)

Seo Iòsaph MacCoinnich, am maighstir-sgoile ann an Gleann Chuidheil, Siorrachd Obar Dheathain, còmhla ri Seònaid, an nighean aige. Fhuair Seònaid foghlam aig sgoil-chòmhnaidh, is bha i air a meas mar am boireannach a bu bhòidhche is bu sgileile anns a' pharraist. Phòs i Niall Mac a' Phearsain à Gleann Eilg, a bha a' buachailleachd anns an sgìre, is rugadh am mac, Donnchadh, air a' 24mh dhen Chèitean 1882.<br /> <br /> Thàinig Donnchadh gu bhith na chungadair is bha e a' fuireach ann an Caol Loch Aillse. B' e deagh dhealbhadair a bh'ann is tha na dealbhan aige a' sealltainn dealbh-tìre is dòigh-beatha na sgìre o latha gu latha.<br /> <br /> Tha sinn a' smaoineachadh gur e leth-bhreac de dhealbh a chaidh a thogail anns na 1880an a th'ann an seo. Chaidh an dealbh seo fhoillseachadh mu 1910 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>