Sgeama Coilltearachd, Luib an Eòrna
Drochaid Sheile
giuthas Lochlannach
Forestry Scheme, Luibeneorn

ROS: Gleann Seile

Coimisean na Coilltearachd; fir; Cinn Tàile; cur chraobhan; giuthas Lochlannach

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh Coimisean na Coilltearachd a stèidheachadh ann an 1919 an dèidh do dh'Aithisg Acland a bhith air a foillseachadh ann an 1917. A rèir na h-aithisg bha stoc an fhiodh ann am Breatainn air a dhol sìos gu mòr air sgàth na bha de dh'iarraidh air aig àm a' Chiad Chogaidh Mhòir agus ri linn Tionndadh a' Ghnìomhachais roimhe sin. Tha an dealbh a' sealltainn a' chiad chur de ghiuthas Lochlannach ann an Cinn Tàile, aig Luib an Eòrna. 'S e an tiotal èibhinn a thug Donnchadh Mac a' Phearsain dhi "Latest Kintail Industry. Luibeneorn spruce tree mines. 1000 plants from one peat bog" <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>