A' togail na mònach
Feàrnaig, Acha Mòr
ùghdaran
Carrying peat

A' togail na mònach

mòine; giùlan; Mairead Leigh; ùghdaran

Duncan Macpherson (photographs)

'S dòcha gur e am boireannaich a tha ag obair gu cruaidh anns an dealbh seo Mairead Leigh, ùghdar 'Highland Homespun' a dh'fhoillsicheadh ann an 1936. A rèir Dhonnchaidh Mhic a' Phearsain na leabhar 'Gateway to Skye', Leigh "raised a hornet's nest in the district" le cuid de na tuairisgeulan a rinn i air muinntir an àite. Anns a' chiad leabhar sin thuirt i gu robh iad 'indolent'. Bho 1925 bha i a' fuireach ann an sgìre Loch Aillse, agus chuir i seachad ceithir bliadhnaichean ag obair do Mhgr Foirbeis, Taigh Feàrnaig, Acha Mòr - fiù 's a' coisrigeadh a leabhar 'Highland Homespun' ri 'G. and A.M. Forbes of Fearnaig' - mus do ghabh i tuathanas beag ann an 1933. Tha an leabhar aice a' leantainn bliadhna de dh'àiteachas sa Ghàidhealtachd an Iar agus tha Mac a' Phearsain ag ràdh "in her spare time she rode on horseback through the parish collecting material for the masterpiece which she later produced." Seo aon de thrì dealbhan a thog Mac a' Phearsain de ghearradh agus de thogail na mònach <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>