Donnchadh Mac a' Phearsain aig seann Eaglais a' Pharraist air a' Chomraich
A' Chomraich
luchd-deilbh
dealbhadaireachd
Duncan Macpherson at Applecross Old Parish Church

ROS: A' Chomraich

1930an

eaglaisean; cladhan; A' Chomraich; Donnchadh Mac a' Phearain; camara; luchd-deilbh; dealbhadaireachd

Duncan Macpherson (photographs)

Stèidhich an Naomh Maelrubha eaglais Chrìosdail, Cheilteach air an taobh an iar de Rudha na Comraich ann an 673 AD. Bha I ann fad dà linn ach chan eil air fhàgail dhi ach sprùilleach dhe na leacan-tarsainn. Tha seann Eaglais a' Pharraist san dealbh ach deach a cleachdadh bho chionn iomadh bliadhna. Gu dearbh cha robh I air a cleachdadh nuair a thadhail Donnchadh Mac a' Phearsain, an dealbhadair, agus rinn e sin iomadh uair. Bhiodh e uaireann a' tighinn ann an eathar agus uaireannan eile air an rathad thar Bealach na Bà 0224 Loch Carrann. Dh'fhaodadh gur e caibeal on 15mh linn a tha san tobhta, air a chòmhdach le eitheann, sa chladh, ach chaidh an eaglais fhèin a thogail mu 1817 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>