Dùn Teilbh, Gleann Eilg
Gleann Eilg
dùin
Gleann Eilg
Dun Telve, Glenelg

Dùn Teilbh; Dùn Trodan; dùin; Gleann Eilg

Duncan Macpherson (photographs)

Chithear anns an dealbh seo Dùn Teilbh fear dhen dà Dhùn bho Linn an Iarainn a th' ann an Gleann Beag, faisg air Gleann Eilg. Is e Dùn Teilbh am fear as fheàrr a tha air a ghleidheadh. Tha na feartan àbhaisteach air leithid clachan tèarainteachd air na dorsan, crainn-dorais, leacan is gailearaidhean a tha furasta fhaicinn. Tha coltas gun deach stuthan a thoirt bho Dhùn Teilbh is Dùn Trodan, nas fhaide suas an gleann ann an 1722 airson Gearastn Bheàrnaraigh a thogail. Lorgar cuid de nithean rè cladhach ann an 1914, leithid cupannan cloiche, bràthan-rothach is lùbagan. Chuir Donnchadh Mac a' Phearsain an dealbh seo a-steach dhan h turasachd, Isles and Peaks of the West in 1923. Tha an dùn a-nis bho chùram Alba Eachdraidheil <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>