Taigh-òsta Loch Aillse
Caol Loch Aillse
Taigh-òsta an Stèisein
cidhe
Lochalsh Hotel

taigh-òsta; Taigh-òsta Loch Aillse; Taigh-òsta an Stèisein; cidhe; An t-Eilean Sgitheanach

Duncan Macpherson (photographs)

'S e 'Bothan a' Chaoil' a th' air an togalach seo, a bha le Sir Alasdair MacMhathain an toiseach, air map o 1893, ach tha e a' coimhead fada nas motha na shoileadh duine on ainm. Reic mac Shir Alasdair, Sir Coinneach MacMhathain, e ris a' chompanaidh a bha a' togail an rèile dhan Chaol mu 1897 is chaidh taigh-òsta a dhèanamh dheth. 'S e Taigh-òsta an Stèisein a bh' air, ged is ann ri taobh a' chidhe far an robh na h-aiseagan a' fàgail 's iad a' dol dhan Eilean Sgitheanach a bha e, is chan ann ri taobh an stèisein. Anns an dealbh seo, tha mòran leudachaidh air a dhèanamh air is tha ainm ùr air - Taigh-òsta Loch Aillse. Cha b'ann le companaidh an rèile a bha e aig an àm seo. Chleachd Donnchadh Mac a' Phearsain an dealbh seo, air an robh 'At the Gateway to the Isles', anns an leabhar aige, 'Lure of the West. Chithear Caol Àcain san Eilean Sgitheanach air an taobh chlì, agus An Cuiltheann sa chùlaibh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>