Caisteal Eilean Donnain, fo ath-nuadhachadh
An Dòrnaidh
Seumasaich
MacRath-Gilstrap
Eilean Donan Castle, under reconstruction

caistealan; lochan; Seumasaich; MacRath-Gilstrap

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Caisteal Eilean Donnan, air ath-nuadhachadh o chionn ghoirid, air fhaicinn an seo a' coimhead sìos Loch Aillse, agus an t-Eilean Sgiathanach fad às. Dh'fhaodadh gun robh daoine a' fuireach air an eilean bheag seo cho fad air ais ris an 3mh linn, agus chaidh a' chiad chaisteal a thogail ann anns an 13mh linn. 'S ann aig Clann MhicRath a bha e fad 400 bliadhna, ach sgrios saighdearan-mara an rìaghaltais e ann an 1719 nuair a bha saighdearan Spàinnteach is Seumasach a' fuireach ann. Chaidh an caisteal a th'ann an-diugh a thogail às-ùr o na tobhtaichean le Fearchar MacRath as leth Fo-cheannard Còirneal MacRath-Gilstrap, is chaidh crìoch a chur air ann an 1932. 'S cinnteach gur e aon de na caistealan Albannach as trice a nochdas ann an dealbhan camara <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>