Carragh-cuimhne Ghleann Fhionghain
Gleann Fhionghain
carragh-cuimhne
tùr
Glenfinnan Monument

Am Prionnsa Teàrlach; Loch Seile; Seumasach; Gleann Athaladail; carragh-cuimhne; tùr

Duncan Macpherson (photographs)

Aig ceann Loch Seile tha carragh-cuimhne don Phrionnsa Teàrlach Èideard Stiùbhart. Chaidh an tùr cruinn barrabhallach seo, anns a bheil 18 meatairean de dh'àirde, a chur an-àirde ann an 1815 le Alasdair Mac Dhòmhnaill à Gleann Athaladail gus toiseach ar-a-mach nan Seumasach trì fichead bliadhna 's a deich roimhe sin a chomharrachadh, agus mar ùmhlachd don luchd-cinnidh a ghabh pàirt agus a chaill am beatha air sgàth adhbhar a' Phrionnsa. B' e ogha don fhear a thug aoigheachd dhan Phrionnsa an oidhche ron Ar-a-mach a bh' ann am Mac Dhòmhnaill. Ann an 1834 chaidh ìomhaigh de shaighdear na fhèileadh (cha b' e am Prionnsa mar a bhathar an dùil) a chur suas leis a' chlachair Iain Greenshields à Caer Luaig. Ghabh Urras Nàiseanta na h-Alba thairis uallach air a' charragh-cuimhne ann an 1938 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>