Teaghlach Mhic a' Phearsain, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
coin
An Dara Cogadh
Macpherson Family, Kyle of Lochalsh

teaghlaichean; Mac a' Phearsain; Gleann Cuidheil; abhagan; coin; An Dara Cogadh

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Donnchadh Mac a' Phearsain, a mhac, Niall, is a bhean, Mairead, nan suidhe air pocannan gainmhche taobh a-muigh an taighe aca, 'Gleann Cuidheil', ann an Caol Loch Aillse. Bha seilear an taighe aca - chithear an doras sa chùl - air a cleachdadh mar thèarmann adhair san dara cogadh. Cha deach a chleachdadh tric, ged a bha Caol Loch Aillse na ionad nèibhi tron chogadh. Bha Niall mu 17 bliadhna a dh'aois anns an dealbh seo. Bhàsaich e air an 21mh dhen Chèitean 1944, aig 24 bliadhna a dh'aois, mar thoradh air leòntan a fhuair e aig 16mh Armlann Gunnachan an Airm ann an Kent. 'S e Sally, abhag, peata an teaghlaich, a th' anns a' chù beag còmhla ri Mairead Nic a' Phearsain <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>