Caisteal Dùn Bheagain o chladach Loch Dùn Bheagain
Dùn Bheagan
Caisteal
Dùn Bheagan
Dunvegan Castle from the shore of Loch Dunvegan

Caisteal; Dùn Bheagan

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Caisteal Dùn Bheagain air rubha creagach ann an Loch Dùn Bheagain san Eilean Sgitheanach. 'S e dachaigh chlann MhicLeòid a th' air a bhith ann on 13mh linn, ged a bha 1439 ann mus deach an ainmeachadh air Dùn Bheagan ann an sgrìobhainn oifigeil. Tha coltas gu bheil an aon teaghlach air a bhith sa chaisteal on uair sin, nas fhaide na caisteal sam bith eile ann an Alba. Tha cuid den chaisteal on 14mh linn is cuid on 18mh linn. Chaidh an togalach gu lèir a hàrladh is chaidh baidealan a chur ris on uair sin. 'S e fear de na prìomh àitean far am bi luchd-turais san Eilean Sgitheanch a' dol an-diugh, le cuimhneachain a bhuineadh dhan fhine ri fhaicinn. Tha an dealbh seo a' sealltainn taobh a' chaisteil, o chladach an loch. 'S e gàradh mòr a tha fosgailte don t-sluagh a th'anns a' phàirt seo an-diugh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>