Canastair Di-Atom airson Càraichean a Ghlanadh
Leathallt, Bhaltos

The other edge reads: Diatomite is found and worked in the bed of Loch Cuithir in the Isle of Skye.
A Product of Highland Industry

grìomhachas; diatomite

Artefact Collection, Skye and Lochalsh Archive Centre

Tha an canastair dearg meatailt seo de stuth-glanaidh càir na thoradh air gnìomhachas an diatomite a bha uaireigin a' toirt cosnadh do iomadh duine san Eilean Sgitheanach.<br /> <br /> Tha a' bhileag thùsail de phàipear dearg agus buidhe ag ràdh:<br /> Scottish Di-Atom car cleaner and polish containing diatomite from Loch Cuithir in the Isle of Skye and Silicone. Made in Scotland.<br /> <br /> Tha a' bhileag air a' chùl ag ràdh:<br /> INSTRUCTIONS<br /> Apply liberally with a soft duster using a circular motion of the duster so as to cover every part of the section being cleaned. In a few seconds the surface will dry to a pink-white covering. Polish lightly with a clean soft duster and a brilliant polish which is water repelling will come up without labour.<br /> Do not apply in Hot Sun.<br /> The Original Car Polish to use Diatomite.<br /> The ROLLO DI-ATOM CO. BONNYBRIDGE, SCOTLAND<br /> <br /> Tha a' bhileag air a' chliathaich ag ràdh: Shake before using. Contents 10 Fl Ozs.<br /> The other edge reads: Diatomite is found and worked in the bed of Loch Cuithir in the Isle of Skye.<br /> It is composed of the prehistoric remains of very minute animal life which will not harm paint work or chrome. Di-Atom polish has Diatomite held in suspension with Wax, Silicone and other ingredients.<br /> A Product of Highland Industry<br /> <br /> Tha diatoman nan algaich miocroscopach aon-cheallach, le slige a-muigh de shilica. Nuair a bhàsaicheas diatoman, bidh na sligean beaga bìodach a' dol fodha agus a' cruinneachadh air grunnd na mara no fìor-uisge anns an robh an lìonanaich beò, a' cruthachadh mèinnir silica-bheairteach air a bheil diatomite. Leis gu bheil e marbhanta agus cha mhòr gun gabh e sgrios, tha diatomite air a chur gu iomadh feum ann an gnìomhachas, nam measg, sìoltachan airson leann, sùghan agus ola, ann an stuth fuaim-dhìonach agus bathar teas-dhìonach, agus mar stuth-lìonaidh airson iomadh rud eadar saimeant agus daineamait. Cuideachd, ri linn 's nach eil e sgrìobach tha e freagarrach airson uachdar-fhiaclan agus stuthan maise eile, agus airson stuthan lìomhaidh airson airgead agus carbadan, agus air an adhbhar sin an stuth-glanaidh càir Di-Atom anns an dealbh. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />