Bàgh Ùige, An t-Eilean Sgitheanach, ann an 1896
Ùige
togail
ailtireachd
Uig Bay, Skye, in 1896

taigh-dubh; togalaichean; togail; ailtireachd

Dualchas Postcards

Cairt-phuist de dh'Ùige, baile croitearachd agus port iasgaich ann an ceann an iar-thuath an Eilein Sgitheanaich a chaidh a thogail ann an 1896. Thug George Washington Wilson (1823-93), a bha na dhealbhadair-camara ainmeil an tuairisgeul seo air a' bhaile, ag ràdh gun robh "bàgh brèagha ann, a tha a' laighe mar chrudh-eich, le bann de chladach donn is de phàircean air an àiteach, agus barraid beinne sa chùl-raon". (eadar-theangaichte)<br /> <br /> Chithear grunnan thaighean croite ri aghaidh an deilbh, iad uile a' sealltainn feartan a tha àbhaisteach airson an t-seòrsa àite-còmhnaidh seo. Tha ballachan nam bothan le oiseanan cruinn, gus a' ghaoth a leigeil seachad agus tha an tughadh air a dhèanamh seasgair le ròpan le clachan gan cumail sìos, a chithear ri oirean mullaichean nam bothan air fad. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>