'The Lands of Smooth Control'
AB_LL_DAVID_ROSS_01

its area.'

An-dràsta tha Daibhidh Ros ag obair dha-fhèin mar thaoitear de ghiotàr, chruthachadh agus chlàradh.

claistinneach; cruthan-tìre litreachais

Literary Landscapes: David Ross

Chaidh an rann 'The Lands of Smooth Control' a sgrìobhadh le David Ross. Tha earrann on bhàrdachd air a leughadh an seo leis an ùghdar.<br /> <br /> 'In the lands of smooth control<br /> the metal is alluminium. <br /> Power is nuclear<br /> and travel is illusory<br /> (There is no smoke.)<br /> <br /> In the lands of smooth control<br /> the music is the jester's music. <br /> Every parody suggests the same elusive theme<br /> but never states it. <br /> <br /> In the lands of smooth control<br /> the orators are lucid. <br /> The philosophy is relativity<br /> and time has an infinite extension. <br /> (The ability to wait is fundamental.)<br /> <br /> In the lands of smooth control<br /> poets calculate<br /> its area.'<br /> <br /> An dèidh ceumnachadh aig Oilthigh Dhùin Èidinn, dh'fhuirich Daibhidh Ros an sin fad còig bliadhn' deug eile, ag obair aig diofar obair bho òraidiche gu nigheadair-shoithichean. Sgrìobh e dreach dà nobhail agus ruith e Bùth-obrach de Sgrìobhadh Chruthachail airson a Theatre Workshop a bharrachd air cluich agus sgrìobhadh ciùil airson diofar còmhlan, nam measg Poetry Roadshow, measgadh facail/ciùil de bhàird is luchd-ciùil an àrd-ùrlair. <br /> <br /> Nuair a thill e do bhaile a dhachaigh, Baile Dhubhthaich ann an Ros an Ear, thòisich e a' sgrìobhadh 'Highland Views' agus ag obair, mar bu mhotha, na fhear-ciùil agus na thaoitear, an toiseach leis a Highlands Music Centre, agus le Invergordon Community Arts Project. Bha uallach air a-rithist airson cùrsaichean ann an Dèanamh Ceòl agus airson Dòigh Fuaimneachaidh airson Colaiste na Gàidhealtachd a Tuath aig Ionad Alanais aca, agus cuideachd airson Cùrsa ann an Sgrìobhadh Chruthachail ann an Dòrnach.<br /> <br /> An-dràsta tha Daibhidh Ros ag obair dha-fhèin mar thaoitear de ghiotàr, chruthachadh agus chlàradh.