Caol Àcain. An t-Eilean Sgitheanach
Caol Àcain
baile
caisteal
Kyleakin, Isle of Skye

baile; caisteal

Dualchas Postcards

Tha an ceàrn as bòidhche de bhaile Chaol Àcain ri fhaicinn air a' chairt seo. Air a' chùl, tha e 'g ràdh, "Kyleakin with its little white cottages is a pleasant introduction to Skye for all who cross by ferry from Kyle. On the left of the picture is the ruined Castle Moil." Dh'fhaodadh gur e Diùc agus Bàn-Diùc York ( Rìgh Deòrsa VI agus a' Bhanrigh Ealasaid ) na daoine a b' ainmeile a thàinig dhan eilean, nuair a thàinig iad anns an t-Sultainn 1933. An dèidh dhaibh a dhol dhan Chaol anns an trèan, cha deach iad dhan Eilean Sgitheanach air an aiseag, ach thugadh tarsainn iad o thìr-mòr ann a' iacht prìobhaideach. Fhuair an teaghlach rìoghail fàilte aig Caisteal Dùn Bheagain agus ann am Port Rìgh, far an do dh'fhosgladh Ostail ùr Eilginn dha na gillean <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>