Cladh Cille Chrìosd, an t-Àth Leathann, an t-Eilean Sgitheanach
An Srath
cladhan
cilltean
Gilchrist Churchyard, Broadford Skye

eaglaisean; làraichean; cladhan; cilltean

Dualchas Postcards

Chithear air a' chairt-phuist seo an tiotal Gilchirst, ach 's e Cill Chrìosd no Kilchrist as còir a bhith ann. Agus iad ri lorg air an rathad eadar an t-Àth Leathann agus na Torran, tha an eaglais is cladh seo nan suidhe air fearann a bha iomadh bhliadhna fo shealbh Chlann' MhicFhionghain, an tritheamh cinneadh as motha air an Eilean Sgitheanach.<br /> <br /> Tha na tobhtaichean air sgìre aig a bheil seann eachdraidh adhradh Crìosdail, le Naomh Maol Rubha air searmonachadh glè fhaisg air làimh a rèir seanchais. Is Cnoc na h-Aifrinn a theirte fhathast ris an talamh a tha ag èirigh eadar an eaglais agus Loch Cill Chrìosd. B' i Cill Chrìosd eaglais sgìre an t-Sratha gu 1843 nuair a chaidh an coithional gu eaglais ùr san Àth Leathann. 'S ann bhon 18mh agus an 19mh linn as motha a tha clachan-cinn nan uaighean sa chladh <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />