Caisteal Dùn Bheagain, An t-Eilean Sgitheanach
Dùn Bheagan
Dùn Bheagan
seann rudan
Dunvegan Castle, Isle of Skye

caisteal; clann; Macleòid; Dùn Bheagan; seann rudan

Dualchas Postcards

Tha am prìomh dhòigh a-steach do Chaisteal Dùn Bheagain air rathad a bhios a' dol tro ghàraidhean snoga le Loch Dùn Bheagain ari fhaicinn anns a' chùl. Tha grunn dhiofar thogalaichean a' dèanamh suas a' Chaisteil 's iad uile bho àm eadar-dhealaichte agus Ceann-cinnidh leis a' phàirt as sine den Chaisteal air a thogail anns an 13mh linn. Ach, anns na 1840an agus 1850an rinn an ceann-cinnidh ath-thogail air a' chaisteal, a' dèanamh an dreach bhon taobh a-muigh cunabhalach agus 's e sin a tha ri fhaicinn an-diugh. Tha an caisteal agus na seann rudan ainmeil na bhroinn agus na gàraidhean air leth taitneach do luchd-turais air an Eilean Sgitheanach. Bidh na mìltean dhiubh a' toirt sùil sios don phrìosan agus air na dealbhan Zoffany agus Raeburn de shìnnsearan MhicLeòid agus a' toirt spèis don Bhratach Shìdhe ainmeil àrsaidh a bhios air a sgaoileadh nuair a bhios Clann MhicLeòid ann an èiginn <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>