Bùird MhicLeòid, An t-Eilean Sgitheanach
Dùn Bheagan
cnuic
loch
MacLeod's Tables, Isle of Skye

cnuic; loch

Dualchas Postcards

Is iad an dà chnoc aithnichte le mullaichean rèidh, Healabhal Mhòr (468m) air an làimh dheis agus Healabhal Bheag (488m), agus tha iad ainmeil mar 'MacLeod's Tables'. Chithear iad air cùlaibh Caisteal Dùn Bheagain, cathair-suidhe ceann-cinnidh MhicLeòid. Tha an caisteal agus na gàraidhean air leth taitneach do luchd-turais air an Eilean Sgitheanach agus tha e na dhachaigh spioradail do mhuinntir a' chinnidh a tha sgapte air feadh an t-saoghail. Tha an geata-mara, am prìosan agus an daingneach nan cuimhneachain air eachdraidh a' chaisteil agus air an taobh a-staigh tha na diofar dhealbhan agus seann rudan, feadhainn a' buntainn ri linn nan Seumasach agus tasglainn ceangailte ri ceanglaichean eachdraidh Gàidhealach agus gu dearbh eachdraidh Albannach a' chinnidh <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>