Mullach na Cuith-fhraing, An t-Eilean Sgitheanach
Stafainn
sgorran
cruthan-tìre
rathaidean sònraichte
The Summit of the Quirang, Isle of Skye

San dealbh-chamara seo chithear an rathad singilte aon-leud a' dol bho Bhrògaig ann an Stafainn, air taobh an ear an Eilein Sgitheanaich, gu Ùig air an taobh an iar. Tha a' chuid as motha den rathad a' dol tro mhòinteach fhalamh, agus a' chama-lùb seo air an taobh an ear. Tha draibheadh chun na lùib seo bhon iar no bhon ear a' foillseachadh seallaidhean-tìre a tha fìor mhath. A' fgail Stafainn bidh thu a' sreap gu cas air an rathad chumhang le tuiteam cas neo-dhìonta air an aon taobh, air neo a' tighinn às Ùig, bidh thu a' tighinn thairis air mullach a' chnuic on mhòintich agus bidh an sealladh breagha a' fosgladh fodhad. Aig mullach a' phìos rathaid seo tha àite iomchaidh ann far an stad thu 's an coimhead thu air na seallaidhean.

Tha frith-rathad air a shaltairt le iomadh cas, a' treòrachadh an neach-coiseachd air falbh on ionad-parcaidh tarsainn an t-slèibh a-steach gu buaireas de chreagan neònach, a dh'fhàg na gluasadan bholcànach a chruthaich Druim Thròndairnis. Taobh a-staigh na Cuith-fhraing tha creagan dealganach, binneanan àrda agus rèidhleanan feòir le ainmean Beurla aca mar Am Prìosan, An t-Snàthad agus Am Bòrd. Ged a tha moran luchd-coiseachd a' gabhail an rathaid an-diugh, fiù 's ann an làithean Bhictoria bhiodh suas ri 60 neach-turais san latha a' draibheadh suas o Phort Rìgh ach an sreapadh iad am measg nan creagan iongantach seo.

Tha an dealbh-camara seo, a' coimhead gu deas, a' sealltainn dìreach beagan de sgrorr-dhruim Thròndairnis. 'S mòr le luchd-coiseachd dealasach an druim seo: tha na creagan nan tùir, na slèibhtean air an còmhdach le sgrìoth agus na sgorran casa a' toirt dùbhlain orra, agus na seallaidhean àlainn gan lìonadh. Air an làimh chlì chithear fear de na lochan beaga dùthchail nach gabh fhaicinn ach bho mhullach na droma.

beanntan; creagan; sgorran; cruthan-tìre; rathaidean sònraichte