Tormod MacMhaoilein à Lianacro, Cille Mhoire
Cille Mhoire
spàl
breabadairean
Norman MacMillan of Linicro, Kilmuir

seòl-fighe; fighe; spàl; breabadairean

Dualchas Postcards

San deilbh seo, chithear Tormod MacMhaoilein à Lianacro ann an Cille Mhoire ann an iar thuath an Eilein Sgitheanaich agus e a' fighe clò air beairt-làimhe thraidiseanta. Tha an spàl a' gluasad gu luath tro na snàthainnean dlùth gus aodach a chruthachadh. Bha beairtean mar seo cumanta ann an taighean breabadairean air feadh na dùthcha uair ach is e glè bheag a tha air fhàgail agus is e glè bheag dhiubh sin a tha fhathast ag obrachadh. <br /> <br /> Anns an Eilean Sgitheanach, chaidh talamh ann am Port nan Long a thoirt do theaghlaichean às na Hearadh às dèidh a' Chogaidh Mhòir agus chùm iad orra a bhith a' dèanamh clò-mòr an sin agus ann an Cille Mhoire chaidh factaraidh a stèidheachadh le Highland Home Industries gus basgaidean, bratan-ùrlair agus aodach a dhèanamh ann. Às dèidh an Dàrna Cogaidh, chaidh an gnìomhachas bàs san Eilean mar thoradh air fèill nas lugha air stuthan den leithid, air suidheachadh na h-eaconamaidh agus air cothroman obrach. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>